Fine sommerkjoler

Noget om, at føle sig hjemme


Et lidt mere personligt indlæg


Jeg vågner, klokken er lidt over syv. Om lidt over en time, skal jeg sidde i et historielokale på min HF. Jeg står ud af sengen, tager mit planlagte tøj på og går ud i køkkenet, hvor jeg brygger min kaffe. En lang dag venter forude, og hvis jeg skal igennem dagen, så er det vigtigt at dagen starter godt. For det er dét det hele handler om: livet handler i bund og grund kun om, at gøre dig selv glad. Det er én ting, jeg arbejder meget på: at være glad. Det lyder meget sværere end det rent faktisk er. For glæde er både ligetil, og så alligevel ikke. Derfor er det vigtigt, at vi i dagens løb stopper op og gør noget godt for os selv – noget der gør os glade. For mig, kan det være at se venner eller veninder, gøre lidt ekstra ud af maden eller lave noget andet end det jeg plejer på en normal mandag. Specielt på en mandag kan det være svært at finde motivation for resten af ugen, fordi weekenden lige er slut. Derfor er det oftest på mandage, jeg lægger mine aftaler, hvis jeg fx skal i biffen eller drikke kaffe med veninderne. På den måde, har man noget at se frem til, og inden du får set dig om er du rent faktisk begyndt at holde af mandage.

Den dag der er gået, får du aldrig tilbage. Der kommer naturligvis en ny dag igen i morgen, men den her dag kommer aldrig tilbage – så hvorfor ikke få det bedste ud af den? Det kan selvfølgelig være svært, hvis man er kommet for sent ud af døren, missede bussen og spildte sin frokost ned af sig og derefter fik en løftet pegefinger af chefen. Men netop her, er det vigtigt at gøre noget godt for sig selv, så der ikke er ”dårlige dage” men kun ”dårlige timer” eller endnu bedre: ”dårlige minutter”. Det her med, ikke at opfatte hele dagen som dårlig, pga. enkelte elementer, er noget jeg selv har arbejde på det sidste halve års tid, og det går i den grad fremad! Udover det, måtte jeg også lære, at jeg ikke kunne mærke forandringer de første uger – først efter et par måneder. Og det er altså vigtigt at det er noget man for så vidt prøver at huske hver gang man får tanken ”dårlig dag”.

En anden ting, jeg fokuserer meget på, er mit ”helle” – eller min base, som jeg selv kalder det. Et sted, hvor jeg kan være 100 procent mig selv, og hvor der for så vidt mulig kun er mennesker som bidrager positivt til min tilstedeværelse – og omvendt. Lige nu, er det mit værelse, køkken og stue der er min ”base”, der hvor jeg bor. Alle mennesker har brug for en base: et sted hvor de kan smide stængerne op, bande så de kan høre det på den anden side af kloden, og være omgivet af dem eller det, de holder allermest af. Et sted, man kan koble af, stresse af og have det godt i og med sig selv. Det er ikke let, men Rom var heller ikke bygget på én dag.

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine sommerkjoler