Jeg er glad fordi...

Røræg

brina-blum-112501


Lidt søndagsforkælselse?


Godmorgen Blomster !

Nu er det søndag, hvilket betyder at weekenden desværre snart er slut… Derfor kan der godt være brug for lidt ekstra lækkert til morgenmaden, og derfor får I denne opskrift på det bedste røræg!

Denne opskrift på røræg – eller scrambled egg, om man vil – er super nem og smager virkelig godt! Når jeg spiser morgenmad eller brunch ude på en café eller restaurant så plejer det bedste altid at være røræg! På en eller anden måde smager det bare af mere end når man laver det derhjemme – synes I ikke også? De fleste steder, hvor jeg har spist brunch i hvert fald, ser det altid ud som om at det bare en “ren” røræg – altså helt plain: uden krydderier eller noget som helst. Og jeg gad godt vide hvordan de får det til at smage af noget (altså andet end bare æg) for det synes jeg er udfordringen når man laver plain røræg derhjemme – så nu har jeg lidt opgivet at knække koden.

Der er mange gode ting ved røræg: Det smager godt, er sundt, mega hurtigt at lave (hvis man nu har travlt) og det er vildt lækkert at have på bordet hvis du skal holde brunch!

Ingredienser (2 personer): 

  • 2 æg
  • Mælk
  • Dild
  • Urtesalt

Sådan gør du:

Find en lille pande frem og tænd for kogepladen – jeg plejer at have den på styrke 7 ud af 9 til at starte med.

Slå de 2 æg ud i enten et målebæger (på mindst 5 dl) eller i en skål. Sørg nu for at der ikke er skaller nede i bægeret med æg. Tilføj nu cirka 1 dl mælk til æggene og blend det sammen med en stavblender. Tilføj nu dild og urtesalt efter smag. Det skal lige siges at jeg selv bruger ret meget urtesalt og dild før jeg kan få det til at smage af noget. Blend ægget igen.

Hæld nu ægget på panden, og hold hele tiden øje med ægget så det ikke brænder på. Rør jævnligt i det, for at forhindre det brænder på, men samtidig for at skabe en god konsistens. Lige så snart du kan se at ægget snart er færdig, sluk da for kogepladen – ellers bliver ægget tørt. Lad dog stadig panden stå på den varme kogeplade men sørg for at røre i ægget hele tiden. Når ægget har den ønskede konsistens, tages det af panden og serveres straks.

 

Velbekomme ! 

 

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er glad fordi...