This week...

At være “nuanceret”

nuance3nuance1nuance2


“Multicolor”


Hey Folks ! ♣

Eksaminerne er ved at være over os, og det kan medføre stress eller pressede situationer for de fleste – og det er dét dagens indlæg kommer til at handle om! Selvom jeg før har nævnt en del om pressede og stressede situationer, synes jeg det er vigtigt for samfundets ungdom, at få råd om hvordan de kan undgå dem. Og nej jeg er ikke stress-coach, terapeut eller noget som helst i den retning, men jeg ved godt selv hvordan det er, at føle sig tidspresset eller stresset over en opgave eller en eksamen. Og jeg tror, at grunden til at vi føler os stressede eller klemt på tid, er fordi vi stræber efter de højeste karakterer. Og (jeg tror) derfor glemmer mange, at man stadig er et lige så godt menneske, selvom man ikke får topkarakterer. En karakter bør ikke definere vores personlighed eller definere os som mennesker. Men, karakteren kommer desværre til at betyde alverden for mange unge, da karakteren oftest er afgørende, eller begrænser, hvilke uddannelser man kan komme ind på efter en endt ungdomsuddannelse. Nogle gange, glemmer vi, at det er okay at alting er skal være perfekt. Det er ikke Jordens undergang, – selvom jeg udmærket ved, at det kan føles sådan – ikke at få topkarakterer! Man kan ligefrem føle sig forpligtet l at få en høj karakter hver gang, hvis man gerne vil ind på en uddannelse som kræver et højere gennemsnit – men er det sundt? Ikke at jeg hverkan kan eller skal afgøre det, men jeg tror ikke at det er sundt at presse sig selv så hårdt hver evig eneste gang. Det er vigtigt at man husker sig selv i hele “uddannelsesprocessen”, og ikke “glemmer” sine egne behov for at stresse af, og slappe af, ind i mellem.

Det er da i hvert fald godt, at sommerferien venter lige rundt om hjørnet !

 

 

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

This week...