Summer, sweets & smiles

Hjemmelavet is


Is er godt, is er sundt: is skal spises året rundt


Hvis jeg kun måtte tage én fødevare med på en øde ø, så ville det være is. Jeg elsker is, og det har jeg altid gjort. Derfor er det selvfølgelig oplagt, at dele en opskrift på mine to favoritter: vanilje- og pistacieis. Disse to er hjemmelavede.

Ingredienser: 

  • 6 spsk. rørsukker
  • 6 pateuriserede æggeblommer
  • ½ liter piskefløde

Til vaniljeisen bruges:

  • 6 vaniljestænger

Til pistacieisen bruges:

  • Pistacienødder 200 gram (mener også at man, med samme mængde, kan få noget pistacie på en trekantet sprøjtepose-lignende ting…)

Sådan gør du: 

Æggeblommer og sukker piskes, med håndmixer, til en fyldig æggemasse – det tager cirka 8-10 minutter.

Hvis du laver vaniljeis: 

“Skær” eller “grav” kornene ud af vaniljestængerne, og tilføj kornene til æggemassen imens du pisker.

Hvis du laver pistacieis: 

Hak nødderne, så de næsten er meget finthakket eller er blevet til pulver, og tilføj de hakkede nødder til æggemassen imens du pisker.

I en anden skål, piskes fløden til skum, hvorefter det hele bliver blandet sammen med en stor grydeske. Frys derefter straks!

Velbekomme ! 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Summer, sweets & smiles