In the mood for pizza

Grantineret portobellosvampe og tomater

harshal-hirve-50030


Tomater… med ost?!?


Jeps, det er lige præcis dét dagens indlæg går ud på: noget med ost! Denne idé kom sig egentlig af, at jeg skulle finde på noget tilbehør til grillmaden – og det skulle helst være lidt nyt og ikke bare det sædvanlige. Lige pludselig fik jeg en idé om at halvere et par tomater samt portobellosvampe og gratinere dem – så det gjorde jeg. Jeg ved selvfølgelig godt, at det hverken er mig der har opfundet denne form for gratinering, eller er den første til at afprøve.

Læs opskriften her:

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 store cocktailtomater
  • 4 portobellosvampe
  • 1 pakke mozzerellaost (andet ost kan også bruges hvis dette ønskes)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at skylle både tomater og portobellosvampene, så der ikke sidder noget synligt snavs på overfladen. Læg tomaterne til side, og koncentrér dig om at rengøre portobellosvampene med grundingt – det er ikke så lækkert hvis man får en svamp med jord på. Du kan eventuelt bruge en lille urtekniv til at skære de værste pletter – såfremt der skulle være nogen – på svampens “hoved” af.

Halvér tomaterne, så der hvor stilken har siddet er på den ene side af den halverede tomat, og den lille “spids” eller “top” af tomaten er på den anden side. Sæt de halverede tomater på en bageplade. Tag svampende, og skær tilpas meget af”stilken” væk, så der bliver plads til at kunne fylde svampene op med ost. Læg svampene med “hovedet” nedad på bagepladen. Drys med salt og peber, og fyld svampene op med ost, og læg forsigtigt ost på tomaternes opadvende skæreflade. Bag det cirka 5 minutter ved en 200 grader varm ovn, og servér dem med det samme.

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

In the mood for pizza