Københavnertur

In the mood for pizza

 

rosso

Pizzagoals


Pizza? Yes, please!


Forrige fredag, havde jeg ikke rigtig tænkt på noget aftensmad. Så da sulten nærmede sig, var jeg lidt i syv sind om hvad jeg skulle kokkerere til aftensmad. Det endte med en pizza! Og en virkelig god én af slagsen! Så derfor får I selvfølgelig opskriften lige her på bloggen!

Egentlig så er jeg ikke særlig vild med fastfood-pizza’en: købe-pizza, altså. Hverken når det kommer til en frostpizza eller en varm én der bliver smidt hen over disken på et pizzaria. Måske er det fordi jeg er ret kræsen når det kommer til min pizza: der skal være tomatsovs, og den skal være varm – men ikke for varm. Bunden skal være tynd men alligevel føles tyk, og pizzaen må ikke være vammel så man har fået nok (som i kvalme-nok) når man har spist et par stykker. Desuden synes jeg at det er nemmere at skære en bradepade-formet (er det overhovedet et ord?) pizza frem for en rund én. (Dog kan en tur på Rossopomodoro sagtens tilfredsstille mine “pizzakrav”)

Ingredienser (4 personer/cirka 2 bradepande-pizzaer):

Dej:

  • 25 gram gær
  • Cirka 400 gram hvedemel
  • 1 ½ dl vand

Sovs:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • Timian
  • Salt & peber

Fyld: (dette kan selvfølgelig ændres efter ønske, men her er de ingredienser jeg selv plejer at bruge)

  • 400 gram skinke – i strimler
  • 2 poser revet mozzerella
  • Et par oliven – mest bare til pynt
  • 2 løg

 

Sådan gør du:

Først laves dejen, så den kan stå og hæve: Afvej mel i en skål. Gæren opløses i 1½ dl fingervarmt vand, og hældes i skålen med mel. Ælt dejen med hænderne, og bliv ved med at tilføje mel til dejklumpen, indtil dejen ikke længere klæber til fingrene. Lad dejen stå overdækket, og hæve i mindst ½ time.

Tomatsovsen laves ved at opvarme dåsen med hakkede tomater i en gryde. Tilføj timian: hvis du, ligesom jeg, er vild med krydderier så skal du ikke holde igen med timianen der skal meget til, før sovsen kommer til at smage af noget. Vær opmærksom på at have lav temperatur/blus så tomatsovsen ikke får en brændt/udkogt smag.

Skær løg og oliven i tynde skiver, og læg det på en tallerken, så det er let tilgængeligt.

Find to bradepander frem, og kom et stykke bagepapir på hver af panderne. Nu skal deje rulles ud. Hæld lidt mel på køkkenbordet, og halvér dejklumpen i 2 omtrent lige store dele. Rul den ene del ud på bordet – eventuelt med en kagerulle – og sørg for at dejen ikke hænger fast på bordet. Hvis den hænger fast, tilføj da mere mel. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden, og når dejen er tynd og har en passende størrelse, læg den på op på bagepapiret i bradepanden. Gentag det samme med den anden dejklump.

Nu skal pizzaerne pyntes. Start med at fordele tomatsovsen på de to pizzabunde – sørg for at smøre helt ud til kanten. Kom nu løg på pizzaerne, og derefter skinken. Sørg igen for at der er fyld helt ud til kanterne. Til sidst fordeles osten på toppen af pizzaerne, efterfulgt af oliven.

Bag ved 200 grader (varmluft) i cirka 6 minutter, og vend pizzaen hvorefter den bages i yderlige 6 minutter. Servér den straks.

Velbekomme ! 

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavnertur