Velkommen til LOOKLAB!

Kylling-Coleslaw

 

effnkmidmgc-jonathan-pielmayer


Nice n’ tasty


Er det dig, der står for maden i aften, og er mangler du måske en idé til, hvad du kunne lave? Bare rolig! Her får du en hurtig, sund og lækker opskrift på kylling-colwslaw. Denne opskrift er meget nem, og du får hele molevitten med: både kød, grøntsager og kartofler simpelthen så nemt! 

Ingredienser: (4 personer)

  • 500 gram kyllingebryst-filét
  • 10 gulerødder
  • ½ hvidkålshoved
  • BBQ-marinade (kan købes færdig, men du kan også bare bruge et BBQ-krydderi ligesom jeg)
  • 10 kartofler (størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor sulten du er)
  • Salt og peber
  • Limesaft

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at putte kyllingebrystet i et ovnfast fad: fordel kyllingen så den ikke ligger i lag. Kom derefter din BBQ-marinade/krydderi samt salt og peber på kyllingen, og du skal ikke holde igen (alt afhængig af hvor meget smag du ønsker selvfølgelig) fordi der skal ofte en god portion krydderi til før det overhovedet smager af noget.

Skræl nu kartoflerne, og du kan eventuelt lave dem i kvarte (altså kartoffelbåde) ligesom jeg. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Drys kartoflerne med fint salt. Nu sættes kartoflerne i ovnen og herefter kyllingen. Sørg for at placere kartoflerne over kyllingen. Kyllingen og kartoflerne skal cirka have 30-40 minutter i ovnen.

Skræl nu gulerødderne og skær toppen og bunden af gulerødderne. Vask hvidkålen så jord og andre eventuelle bakterier/snavs kommer af. Del nu hvidkålshovedet i to lige store dele – husk du kun skal bruge et halvt hvidkålshoved. Hvis du har en smart “grøntsagshakker” ligesom mig, kan du vælge at lave dine gulerødder og hvidkålshoved på den – så slipper du for at skære grøntsagerne i hånden. Hvis du ikke har sådan en grøntsagshakker, så slice gulerødderne først i halve, og derefter i halve igen, indtil du opnår den ønskede størrelse på gulerodsstrimlerne. Gør nu det samme med hvidkålen. Kom herefter de hakkede grøntsager i en skål, vend coleslaw’en med to skeer, og kom limesaft/citronsaft oven i coleslaw’en.

Sørg for at vende kyllingen relativt ofte, så den ikke bliver brændt eller tør.

Velbekomme! 

 

Blomsterbarnet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til LOOKLAB!